Heniek 艣pieszy po opiekuna wirtualnego…

馃煝HENIEK SZUKA OPIEKUNA WIRTUALNEGO- popisuje si臋 jak umie, aby zwr贸ci膰 na siebie uwag臋馃槈. Troch臋 biega, troch臋 pozuje, troch臋 liczy na szcz臋艣cie, 偶e to w艂a艣nie Ty zechcesz zosta膰 jego przyjacielem, takim wirtualnym i nanie艣膰 na jego skrzywdzone wcze艣niej serduszko mn贸stwo szcz臋艣cia馃挐 Adopcja wirtualna Henia, pozwoli Tobie uczestniczy膰 w jego 偶yciu, wiedzie膰 o r贸偶nych ciekawostkach i codziennie malowa膰 u艣miech馃槏, przy ogl膮daniu zdj臋膰 podopiecznego, jakie od nas dostaniesz. Wystarczy wype艂ni膰 鉃★笍formularz adopcji wirtualnej: https://www.fundacja-pasja.pl/adopcje/#formularz_adopcji 馃煛M艂ody ogierek, kt贸rego niedawno razem uratowali艣my przed koszmarem馃殯 na jaki czeka艂 ju偶 u handlarza… uda艂o si臋 ! Ch艂opak jest ju偶 troch臋 w naszej fundacji, ale jak to ch艂opak z problemami, niez艂y z niego 艂obuz- od razu zacz臋li艣my z nim pracowa膰, bo na pocz膮tku, Heniek rzuca艂 sie do nas z z臋bami i by艂 bardzo agresywny, do tego stopnia, 偶e zwykk艂e wej艣cie do jego boksu by艂o prawdziwym niebezpiecze艅stwem i nieumo偶liwia艂o diagnostyk臋 weterynaryjn膮- w艂a艣nie przez to, trafi艂 do handlarza, skre艣lony przez ludzi za swoje niewyobra偶alnie niebezpieczne zachowanie, no i ca艂o艣膰 wyroku jaki na nim wydano, dope艂ni艂y krwotoki, jakie miewa艂. Z pasji do zwierz膮t i profesjonalizmu, jaki mamy wraz z do艣wiadczeniem w pracy z ko艅mi trudnymi, odmieniamy Henia i cho膰 to pocz膮tki naszej pracy z nim, ogierek diametralnie si臋 zmienia- powoli nabiera do nas zaufania i wsp贸lnie pracujemy nad szacunkiem, oczywi艣cie obustronnym- my do konia, a ko艅 do nas. Nie wiemy za ile, ale wiemy, 偶e Henio to b臋dzie naprawd臋 super ko艅. Konie mocno skrzywdzone, uznane za niebezpieczne, agresywne, gdy dostaj膮 od cz艂owieka bod藕ce, zachowania i nauk臋 jakiej potrzebuj膮, zmieniaj膮 si臋 w prawdziwe s艂odziaki- bo dla nas, nie ma koni z艂ych samych w sobie. S膮 ludzie, kt贸rzy te konie 艣wiadomie lub nie, po prostu niszcz膮. Z Heniem pracujemy w dobranej indywidualnie do niego metodzie i w艂a艣nie dlatego, cho膰 wszyscy m贸wili “dajcie sobie spok贸j, on was zabije” my z Henikiem coraz lepiej si臋 dogadujemy馃檪, tym samy daj膮c mu szans臋 na dom adopcyjny i godne 偶ycie. …….. Jaki艣 czas temu, bali艣my si臋, 偶e nie do艂膮czycie do nas, do ratowanie m艂odych, zepsutych i skrzywdzonych psychicznie koni, koni problematycznych i przekre艣lonych na starcie- ale tak si臋 nie sta艂o… Razem z wami, wci膮偶 ratujemy konie, kt贸re cho膰 nie s膮 stare i chore, na rze藕 trafiaj膮 masowo- w艂a艣nie przez problemy behawioralne, agresywno艣膰 i dominacj臋 nad cz艂owiekiem. Takim koniom razem odmieniamy 偶ycie. Koszmar zamieniamy na bajk臋, kt贸ra pozwala im prze偶y膰 偶ycie w szcz臋艣ciu i u boku kochaj膮ch ich ludzi. Kalissi, Jeremi, Jedyna… ich nie by艂o by, gdyby nie Wy. Henia te偶 by ju偶 nie by艂o, a tak, po pracy z nami, m艂odziak ma szans臋 na 偶ycie jak w bajce! Dzi臋kujemy, 偶e jeste艣cie z nami. Fundacja Pasja. Z pasji do zwierz膮t. Z pasji do pomagania馃挏